Mesajı Okuyun
Old 19-07-2018, 11:15   #3
av.ogk

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Ramazan VEFA
müvekkillerin murisi aynı bankadan 3 farklı tüketici kredisi çekiyor küçük meblağlarda.hepsinde hayat sigortası da yapılıyor kredi tutarı kadar.3 kredi toplamı 45.000 TL.

Müvekiller teminat tazminatının ödenmesi için sigortaya başvuruyor.Sigorta klasik söylemle beyan yükümlüğüne aykırılıktan kalp rahatsızlığını gizlemekten ödemeyeceğini söylüyor.Banka gelen taksit tutarları için müvekkilleri sıkıştırıyor.Ben icraya vermemesi ve dava açmak için birer taksit yatırın dedim.Şimdi asıl sorum şu :
sigorta şirketi zaten davalı taraf olarak yer alacak ancak teminat tutarının tamamını mı talep edeceğim tazminat davası şeklinde.
Yoksa bankanın kalan kredi borcundan müvekkillerin sorumlu olmadığının tespiti ile kalan bakiye tazminat tutarının müvekkillere ödenmesini mi talep edeceğim.ayrıca müvekkiller tarafından dava sonuçlanıncaya kadar ödenen taksitlerin de bankadan iadesini mi talep etmeliyim.bankayı da davalı olarak gösterip tabi ki.Bu hususta dava türü menfi tespit ve istirdat mı olur.Menfi tespit ve alacak davası mı olur.




ben de bu şekilde bir dava açacağım. Talep konusunu belirlemekte çok zorlanıyorum. menfi tespit ve istirdat mı yoksa hayat sigortası teminatından kaynaklanan alacak davası mı açmalıyım ? Üstat siz bu davayı geçen sene açtıysanız yardımcı olur musunuz ?