Mesajı Okuyun
Old 08-05-2018, 16:29   #4
Av. Can DOĞANEL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukadamı
Tabiiki olabilir, erkek olmak çocuk olmayı kaldırmaz, yasa ÇOCUĞU korumaktadır, 15 yaşından küçük erkek ve kız çocuğu RIZA DAHILINDE ilişkiye girdiginde kız çocuğu normal istismar suçundan, erkek çocuk ise nitelikli cinsel istismar suçundan soruşturma geçirir ve cezalandırma bu yönde yapılır.
Bunun emsali var mı?
Kanaatimce karşılıklı cinsel istismar mümkün değildir.
Her ikisi için de rıza meşru kabul edilirse suç oluşmaz.
O yaş grubu çocuklarda bu suç yönünden rıza söz konusu olmadığından rıza var veya yok gibi bir değerlendirme yapılamaz.
Kızın fail olduğu durum söz konusu olabilir, kabul ediyorum.
Ancak olayın özelliklerine göre bir istismar eden varsa bir de istismar edilen vardır. İkisinin birden istismar eden fail ve istismar edilen mağdur konumda olması suçun manevi unsuru yönünden mümkün değildir.
Her ikisi için de 12-15 yaş grubu için gerekli olan İşlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin bulunup bulunmadığına ilişkin rapor alınır.
Her ikisinde de bu yetenek yoksa ikisi de cezasız kalır.
Her ikisinde de bu yetenek varsa olayın özelliklerine göre maddi gerçek araştırılarak iradesi daha baskın olan, olayı başlatan, yönlendiren konumda olanın ortaya çıkartılması ve ona ceza verilmesi gerekir. Peşinen birine normal birine nitelikli istismardan ceza verilmesi Ceza Hukukuna hakim hiçbir prensiple bağdaşmaz.