Mesajı Okuyun
Old 07-04-2018, 19:25   #1
efgan

 
Varsayılan İş Kazası-Asıl İşveren Yüklenicinin İnşaatın Bitiminden Sonraki Sorumluluğu

Merhaba üstadlar.

Müvekkil işçi, bir elektrik firmasında usta olarak çalışması esnasında iş kazası geçirmiş, neticeten ağır olarak yaralanmıştır. İş kazası, bir iş merkezinin ortak alanlarında bulunan aydınlatma sistemlerinin onarımı sırasında gerçekleşmiştir. Müvekkilin çalıştığı elektrik firması, bu iş merkezinin inşasında müteahhit firmanın alt işvereni olarak faaliyet göstermiş, inşaatın tamamlanmasından aylar sonra ise, garanti kapsamındaki onarım işlemleri gerçekleştirilirken bahse konu iş kazası meydana gelmiştir. Müvekkil işçi iş merkezi inşa edilirken çalışmamaktadır.

Bu aşamada açacağımız maddi-manevi tazminat davasında, alt işveren elektrik firması ile birlikte asıl işverenin sorumluluğuna giderek müteahhit firmaya karşı dava açmamız yerinde olur mu? (Çünkü iş kazasının gerçekleştiği tarihte yapılan onarım işleri, inşaatın yapımı sırasında montajı yapılan parçaların garanti kapsamında onarımı niteliğindedir)

Yoksa iş merkezinin inşasının bitmiş olması sebebiyle, asıl işveren olarak iş merkezinin yöneticisi-yönetim firması-veya kat malikleri kurulunu mu davalı olarak göstermeliyiz?

Kıymetli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.