Mesajı Okuyun
Old 06-04-2018, 11:14   #1
usta88

 
Mesaj Itirazin Iptali Mi? Sebepsiz Zenginleşme Davasi Mi?

Merhaba Sayın meslektaşlarım. Öncelikli olarak zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
Olayım şöyle:
Müvekkilim bir şahısla telefon parçası almak için sözlü anlaşıyor. Müvekkilim anlaşmaya göre 10 gün içinde parça parça 70.000 TL yi bu şahsın oğlunun hesabına havale yapıyor ve havale açıklamasına "... tipi kapak ödemesi" yazıyor. Ancak ödemeye rağmen karşı taraf hiçbir şekilde ürün göndermiyor. Biz sözlü olarak anlaşılan babaya ve hesabına havale yaptığımız oğula karşı icra takibi başlattık ama hem borca hem de icra dairesinin yetkisine itiraz ettiler. Yetki konusundaki itirazlarında da haklılar.

1-) İtirazın iptali davası açsak hangi şehirde açacağımız konusunda kararsız kaldık çünkü Yargıtay'ın icra mahkemelerinin icra dairesinin yetkisizliğini inceleme şekli konusunda içtihat birliği yok. Bu hususun net olmadığı Talih UYAR kitaplarında da yazıyor.
2-) Bir yol olarak yetkili yerde yeniden icra takibi mi başlatsak diye düşünüyoruz. Orada itiraz ettiklerinde direkt şüphe olmadan itirazın iptali açarız.
3-) İcra takibi ile uğraşmayıp doğrudan sebepsiz zenginleşme davası mı açmak daha mı mantıklıdır?

NOT: Baba telefon parçası üretimi yapan bir şirketin sahibi olarak ticaret sicilde kayıtlıdır. Oğul un da SSK sı babanın sahibi olduğu şirkette aktif olarak görünmektedir.

Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.