Mesajı Okuyun
Old 03-04-2018, 15:35   #1
Mehmet Mustafa ÖZÜNVER

 
Varsayılan Acil- Usulsüz Tebligat

Müvekkilim bakaya kaldığından kendisine kaymakamlık tarafından idari para cezası kesilip; mernis adresine doğrudan gönderilmiştir. Müvekkilin kesilen idari para cezasından haberi olmamıştır.

Askerlik mevzuatına göre bakaya kalmadan kaynaklı olarak idari para cezası kesinleşen kişilerin 2. kez bakaya kalması durumunda bu durum suç teşkil etmekte ve Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmaktadır.

Bu durumdan kaynaklı müvekkil haberi olmadığı idari para cezasının kesinleşmesinden sonra tekrar bakaya kalmış ve bu bakayalıktan kaynaklı Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatılmıştır.

İlk verilen para cezası doğrudan mernis adresine tebliğe çıktığından usulsüz tebligattır. Usulsüz tebligattan kaynaklı olarak Sulh Ceza Mahkemesine itirazda bulunmayı düşünüyorum. Zira tebliğin usulsüz olduğu ortaya çıkarsa Savcılık takipsizlik karar vermek zorunda kalacaktır. Sulh Ceza Mahkemesinde usulsüz tebligattan kaynaklı itirazda bulunacak olsam da verilen ceza hukuka uygunsa Sulh Ceza Mahkemesi nasıl davranacaktır. Yani kararında şikayet edenin usulsüz tebligattan kaynaklı öğrenme tarihini değiştirecek ancak cezayı olduğu gibi mi bırakacak yoksa doğrudan ceza iptal mi edilecek?