Mesajı Okuyun
Old 26-03-2018, 10:24   #1
Tortuga

 
Varsayılan Kamulaştırmasız El Atma Davası Esnasında Davalı Belediye İfraz İşlemi Yapabilir Mi?

Değerli meslektaşlarım, bahsedeceğim husus ile ilgili kıymetli fikirlerinizi paylaşırsanız fazlasıyla memnun olurum.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere ,henüz ön inceleme duruşması yapılmamış bir kamulaştırmasız el atma nedeniyle tazminat davamda; davalı belediye, ilgili tapu müdürlüğüne encümen kararı ve bir adet kroki göndererek, dava konusu olan ve kamulaştırmasız el atılan yolun yüzölçümü kadar olan alan için ifraz işlemi yapılmasını talep etmiş.
Dava konusu taşınmaz üzerinde davalıdır şerhi olduğu için de, tapu müdürlüğü yazıyı dava dosyasına gönderip mahkemenin muvafakatinin olup olmadığını sormuş.
(Bu davayı açmadan önce ilgili idareyle, başvurumuz üzerine uzlaşma görüşmesi yaptık fakat uzlaşamadık ve bu görüşme öncesinde tarafımıza el atılan kısım için ifraz işlemi yapılacağı şifahen bildirilmişti, fakat uzlaşma sağlanamadığına göre ve o aşamada tarafımıza herhangi bir bedel de ödenmediğine göre bu ifraz işleminin şu aşamada yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.)

Şimdi de davacılar vekili olarak tapu müdürlüğünden gönderilen yazıya istinaden beyanda bulunmam gerekiyor.

Davamız derdest iken, kamulaştırmasız el atılan bu kısma ilişkin ifraz işleminin yapılması hukuka uygun mudur ve bu ifraz işleminin yapıldığı varsayımında bizim açımızdan aleyhe bir durum yaratır mı? Bu hususa ilişkin yargıtay kararı bilen meslektaşlarım varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.