Mesajı Okuyun
Old 10-03-2018, 23:25   #8
umutlaw

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım,
Çocuğun babası Türk ise ve vefat etmiş ise ve elinizde doğum belgesi mevcut ise çocuğun vatandaştı olduğu ülkenin Türk vatandaşlığına ve/veya ikinci vatandaşlığa karşı olmadığına dikkat ederek herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurarak kayıtların düzeltilmesini talep ediniz ki yapılacaktır nitekim yapılmaz ise asliye hukuk mahkemesine ilgili nüfus müdürlüğünü hasım olarak belirterek dava açınız ve çocuk babanın kütük hanesine yazılacaktır ve daha sonra T.C. kimliği kendisine verilecektir, baba ve çocuk arasındaki hukuki bağı kanıtlayamıyorsanız baba hanesine kayıtlı kardeşlerden birinden alınabilecek DNA testi ile ve her halükarda nesebin tayını yolu ile babanın kütük hanesine çocuğu kayd etmeniz mümkün olacaktır daha sonrası idare kendisi resen T.C. kimliğini, verecek tır.

Annenin nasıl Türk vatandaşı olduğuna gelince:
Hangi ülkede yaşamışlarsa bilgi edinme yolu ile Dışişleri Bakanlığına Bilgi edinme yolu ile başvurun ve oradaki T.C. temsilciliğinin arşivinden başvuru belgelerini isteyin bu 1955 deki bir yasaya dayanıyor ve yanıtınızı bulacaksanız.

Saklı vatandaşlık ile ilgili bir konu değildir bu yolu uzatmanız gerekmez nedeni de 1955 deki yasa zira kayıtlar düzgün olarak alınmamış ve sadece defterlerde kaydedilmiş ve Türkiyeye gönderilmemiş-

Vefat eden babaya gelince aynen çocuk için yapılan işlemi uygulayın vefat etmiş olması bir şeyi değiştirmez, bir nevi soy bağının düzeltilmesi dır bu mesele yıllardır yurt dışındaki Türkler için var olan bir meseledir.