Mesajı Okuyun
Old 09-03-2018, 18:23   #3
avrecepefe

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Yücel Kocabaş
Vasiyetnameye itiraz TMK.madde 598 maddesine göre; 557.maddede yazılı ehliyetsizlik, şekle aykırılık,hukuka ve ahlaka aykırılık,tasarrufta yanılma,aldatma,korkutma veya zorlama bulunması şeklindeki ölüme bağlı tasarrufun iptali nedenlerinin bulunduğunun,bildirimden itibaren bir aylık süre içinde Sulh Mahkemesine beyan edilmesidir.

Bu itiraz beyanı iptal sonucu doğurmaz. Sadece vasiyet alacaklısına hak sahibi olduğuna dair belge verilmesini önler.Ayrıca süresinde vasiyetnamenin iptali davası açılması gerekir.

Böylesine ,esaslı sonuçları olmayan itiraz beyanın şahsa sıkı sıkıya bağlı haklardan sayılması için ortada bir neden bulunmamaktadır. Vekil vasıtası ile de itiraz beyanında bulunulabileceğini söyleyebiliriz.

Üstadım şükranlarımı sunuyorum. Peki vasiyetnamenin açılması duruşmasında müirasçı bizzat değil de temsilen avukatı katıldı, vasiyetname açıldı, okundu, vasiyetnameyi kabul etmediğini beyan edecek olan avukatın vekaletnamesinde açıkça vasiyeti kabul veya ret yetkisi tanımlanmalı mıdır kanaatinizce?