Mesajı Okuyun
Old 07-03-2018, 17:21   #1
zerrin kaya

 
Varsayılan Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin başka bir yükleniciye devri

Müvekkil henüz inşaat tamamlanmadan önce müteahhitten adi yazılı sözleşme ile daire satın alıyor.


Bir süre sonra müteahhit iş bu daireyi tapudan başka bir şirkete satıyor.


Edinmiş olduğumuz bilgiye göre; satış yapılan şirket ile müteahhit arasında inşattın devri konusunda anlaşma yapılmış. bu anlaşmaya istinaden, eski müteahhit kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereği kendisine devredileceği kararlaştırılan daireleri, arsa sahiplerinden aldığı vekalet ile yeni müteahhit şirkete tapudan devrediyor ve inşaata yeni müteahhit şirket devam ediyor. .


Müvekkil yeni müteahhit ile görüştüğünde yeni müteahhit müvekkil ile eski müteahhit arasındaki sözleşmeyi tanımadığını belirtiyor. eski müteahhit ise para iadesi yapmıyor ve borca batık durumda.


Yapı ruhsatı hala eski müteahhit üzerinde. Eski müteahhidin SGK lı işçileri inşaata çalışıyor görünüyor. Fiiliyatta ise inşaatı ve daire satışlarını yeni müteahhit yapıyor. İnşaatta yeni müteahhidin tabelaları var.


Müvekkil dairesini istemekte. bu durumda inşaatın devrini nasıl ispatlayabilirim. inşaatın tüm hak ve borçları ile birlikte yeni müteahhit tarafından alındığını ispatlayabilirsem, kalan ödemeyi yeni müteahhide yapıp dairenin müvekkil adına istiyoruz.


Teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar...