Mesajı Okuyun
Old 26-03-2007, 13:25   #30
Adli Tip

 
Varsayılan Sn. Av. Can

Alıntı:
Yazan av.can
1. Eğer davaya devam ederken bu sefer müvekkil haklı bir sebeple azledecek olursa vekalet ücreti hiç hakedilmiş olmayacak mı? (Eğer ilk haksız azille hakedilmiş olur ve kazanılmış hak doğar denirse ikinci azil de haksız olursa neden ayrı bir vekalet ücreti gerektirmesin? di.)
2. Bu azil döneminde vekil edilen diğer avukat arkadaş sadece dosyadan fotokopi almak için vekalet ibraz etmişse vekalet ücretine hak kazınır mı? ydı.
Tekrar teşekkürler..

Ben de bu somut olaya göre görüşlerimi "yeniden" dile getirmek isterim;

Öncelikle şunu belrteyim ki; sizin görevden ayrıldığınız sürede görev yapan meslektaşımız(2.avukat) fotokopi dahi çekmemiş olsa eğer haksız olarak azledildiyse bence ücrete hak kazanmalıdır.

sizin durumunuzla iligili kanaatim ise somut olayı okuyunca öncekli düşüncelerimle çelişir şekilde farklılaştı. yeniden ücret sözleşmesi yapmadı iseniz ikinci bir ücreti hak edemezsiniz bence. Müvekkil "azil" iradesinden rücu etmiş, siz de bunu kabul etmişsiniz. Tahmin ediyorum ki, müvekkiliniz de ikinci bir ücret alamayacağınızı düşünmüştür ki bu da onun yazılı olmayan sözleşmedeki asıl iradesini oluşturur.

Öte yandan eğer "bağlı çalışan" bir avukatsanız, yani müvekkilim diye bahsettiğiniz şirket, sigortalı olarak, tam zamanlı çalıştığınız bir işyeri ise daha da farklı bir durum oluşabilir.

Saygılarımla,