Mesajı Okuyun
Old 20-11-2017, 13:14   #16
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan dgbsr
Benzer bir durumla karşı karşıyayız müvekkilin yurt dışında süren bir boşanma davası var ve Türkiye'de bulunan taşınmazların her an satılması söz konusu. Taşınmazların bulunduğu yer mahkemesinden tedbir kararı mı alınmalı? Siz nasıl bir yol izlediniz yardımcı olursanız sevinirim


Benim cevaplarımın hepsi 2011 yılından öncesine aittir. Yani HMK yürürlüğe girmeden önceki döneme aittir. Eskiden, boşanma davası sırasında davalıya ait taşınır ve taşınmazlar için tedbir talep edildiğinde mahkemeler karar verebiliyordu. Ancak HMK'dan sonra ve özellikle son 2-3 yıldır, Yargıtay'ın istikrar kazanmış uygulamaları doğrultusunda boşanma davasında tazminatlar için istenilen ihtiyati tedbir kararlarının hepsi "dava konusunun aynına ilişkin olmadığı" şeklinde özetlenebilecek bir gerekçe ile red edilmektedir.

O halde sorudaki gibi somut olayda ne yapmalı? Ben boşanma davası ile eş zamanlı ama ayrı bir dava ile, mal rejiminin tasfiyesini istiyorum. Bu davada tedbir talep edince yine teminatsız olarak tedbir verilmektedir.