Mesajı Okuyun
Old 24-10-2017, 16:39   #1
Av. CMA

 
Varsayılan Taahhüdü İhlal Davalarında Taksit Ödemesi Yapılmasının İnfaza Etkisi

Merhabalar Sayın Meslektaşlar,
Değerli bilgilerinize ve vakıf olduğunuz Yargıtay kararlarına ulaşabilmek maksadıyla taahhüdü ihlal davalarına ilişkin bir sorum bulunmaktadır.

4 taksitle taahhütlendirilen bir borç için ödemesi yapılmayan 3. taksit şikayet edilmek suretiyle taahhüdü ihlal şikayeti yapılmışsa da İcra Ceza Mahkemesi takip kesinleşmeden alınan taahhüdün geçersiz olduğu yönünde hüküm kurmuş bulunmaktadır.

Devamla, Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz edilmiş ve İcra Ceza Mahkemesi'nin beraat yönündeki hükmü kaldırılarak 3 aylık tazyik hapsi yönünde hüküm kurulmuştur.

Bildiğiniz üzere kesin olan Asliye Ceza Mahkemesi'nin bu kararına müteakiben borçluya çağrı kağıdı gönderilmiş vefakat hapis cezası henüz fiilen tatbik olunmaya başlanmamıştır.

Bu süreçte 4. ve son taksidin de ödeme günü gelmiş bulunmaktadır.

Bu noktada bildiğiniz üzere şehirlerden şehirlere hakimlerden de hakimlere göre farklılık arz eden çeşitli uygulamalar bulunmaktadır.

Müteakip taksitlerin ödeme günü gelmiş olsa dahi hapis cezasının tatbikine başlanmadığından bahisle sadece şikayet edilen taksit meblağının yatırılması halinde tazyik hapsi kararının ortadan kalkacağına ilişkin Yargıtay kararı bulunan meslektaşlarımdan işbu kararları paylaşmalarını rica eder, hepinize iyi çalışmalar ve bol kazançlar dilerim.