Mesajı Okuyun
Old 24-10-2017, 14:15   #1
tegese

 
Varsayılan Askı süresi geçtikten sonra 2b tespitine itiraz

Sayın Meslektaşlarım

Müvekkilin yaklaşık 20 senedir zilyetliğinde bulunan taşınmaz, 2b uyarınca muris adına tespit görmüştür.

Şu anda askıda, Kadastro Müdürlüğünce yapılan kullanıcı tespitinin temmuz ayında kesinleştiği ve kullanıcıların Doğrudan satın alma hakkını kullanması için 10 aylık sürenin bulunduğuna dair bir açıklama var.

1- Askı süresini kaçırdığımız için, Davayı Asliye Hukuk Mahkemesinde zilyetliğin tespiti ve tespit kaydının düzeltilmesi talepli olarak açmayı düşünüyorum. Ancak bir İçtihatta; kullanım kadastrosu yapılmayan yerde zilyet olduğunun tespiti istemli davada hukuki yarar yoktur şeklinde bir gerekçe ile bozma kararı verildiğini okudum.
Taşınmaz hakkında askı olduğuna göre kullanım kadastrosu yapılmıştır diyebilir miyiz?

2- Taşınmaz 7 kardeşten müvekkil de dahil 3 ünün zilyetliğindedir. Husumeti hazine ve diğer 6 kardeşe mi yöneltmeliyim ?

3- Tespitin, taşınmazı zilyet eden 3 kardeş adına yapılmasını mı yoksa sadece müvekkilin adına mı yapılmasını talep etmeliyim?

4-Mirasçılar arasında muristen intikal eden taşınmazlar hakkında taksim sözleşmesi vardır. Ancak 2b arazileri hakkında herhangi bir paylaşım yapılmamıştır. Yaklaşık 20 senedir müvekkilin ve diğer 2 kardeşin zilyetliğinde olan taşınmaz için diğer kardeşler bugüne kadar itirazda bulunmamışlardır. Ve hatta müvekkil kendi evine yakın olması nedeniyle 2b arazine sahip olmak için, muristen kalan tapulu bir taşınmazı bedelsiz olarak kardeşlerine devretmiştir.