Mesajı Okuyun
Old 07-09-2017, 17:48   #1
ekinheval

 
Soru Sözlü yargılama tebligatındaki şerh

Yazılı yargılama usulüne tabi bir davada davanın reddine ilişkin olarak verilen karar, istinaf mahkemesince; "tahkikatsözlü yargılama aşaması için davacıya tebligat yapılmadığından" dolayı kaldırılmıştır.

Yerel mahkeme istinaf kararı sonrası davacıya gönderdiği duruşma gününü içerir tebligatı şu şerhle tebliğ etmiştir. "Belirlenen gün ve saatte duruşmaya gelmediğiniz veya gelip de davayı takip etmediğiniz takdirde dosyanın işlemden kaldırılacağı, sulh için gerekli hazırlığı yapmanız duruşmaya gelmediğiniz takdirde diğer tarafın yargılamaya devam etmek istemesi durumunda yokluğunuzda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceğiniz ve diğer tarafın muvafakatiniz olmadan iddia ve savunmasını genişletebileceği yahut değiştirebileceği ihtar ve tebliğ olunur. ***EK BÖLGEADLİYE MAHKEMESİ KARAR İLAMI

Usule uygun yapılan tebligata rağmen davacı yine duruşmaya katılmamış ve bu duruşmada tekrar davanın reddine karar verilmiştir.

Davacı karar aleyhine tekrar istinaf yoluna başvurarak "yine sözlü yargılama için gün tayin edilmediğinden" kararın bozulmasını talep etmiştir.

Yukarıda yazılı tebligat şerhi HMK 186.md şartlarını taşıyor mu?


HMK MADDE 186: Mahkeme, tahkikatın bitiminden sonra, sözlü yargılama ve hüküm için tayin olacak gün ve saatte mahkemede hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla iki tarafı davet eder. Taraflara çıkartılacak olan davetiyede, belirlenen gün ve saatte mahkemede hazır bulunmadıkları takdirde yokluklarında hüküm verileceği hususu bildirilir.