Mesajı Okuyun
Old 31-07-2017, 16:19   #1
Av.Nevin Canruh

 
Varsayılan Olağanüstü Kanun Yolu

Merhaba ,

Bazen kendinize bile izah edemediğiniz bir kararı müvekkile izah etmek zorunda kalırsınız ya tam da öyle bir kararla başbaşayım.

Müvekkil kamu idarelerine temizlik hizmeti veren bir alt işveren firma. Personellerin ikisine asıl işveren kıdem tazminatlarını ödemiş . Personeller müvekkil şirkette yalnızca 3 yıl süre ile çalışmış.

Asıl işveren 2 ayrı icra takibi yaparak ödediği kıdem tazminatların tamamını talep etmiş. Ben de yalnızca kendi dönemimle sorumlu olduğum iddiasıyla itiraz ettim zira Yargıtay ın son kararları bu yönde ve Türkiye genelinde hep bu yönde kararlar çıkıyor ve hep onanıyor.

İtiraz ettiğim için asıl işveren itirazın iptali davası açtı. Yerel mahkemenin teki itirazı iptal edip tüm dönemden sorumlu olduğuma karar verdi. Diğer mahkeme yalnızca kendi dönemi ile sorumlu deyip kısmı sorumluluk verdi.

İki kararda istinaf incelemesi için İzmir 13.Bölge Adliye Mahkemesine düştü. Sayın mahkeme , üyeleri aynı olmasına rağmen , bir ay ara ile, aynı sözleşmeden kaynaklı olarak, tarafları aynı olan iş bu iki dosyada , tüm dönemden sorumluluk kararı veren mahkemenin kararını kaldırdı kısmi dönemden sorumluluk kararı verdi; kısmı dönemle sorumluluk veren mahkemenin de kararını kaldırıp tüm dönemden sorumludur kararı verdi.Miktar itibariyle iki karar da kesin.Anlayacağınız sanki sırf karar kaldırmak için yeniden bir karar oluşturmuş gibi

Kısmi sorumluluğu zaten kabule ettiğimiz için o kararla alakalı bir işlem yapmadım. Ancak tüm dönemden sorumluluk tamamen hatalı bir karar ve mahkemenin diğer kararı ile de tamamen zıt.

Karar kesinleştiği için olağanüstü kanun yoluna başvuracağım.Kanun yararına temyiz yapsam kararı ortadan kaldırmıyor, karar düzeltme artık hmk da yok. Teminat mektubu sunarak ödemeyi durdurabileceğim bir yol bulabilir miyiz?

Şimdiden teşekkür ederim.