Mesajı Okuyun
Old 13-07-2017, 08:25   #2
Av.Armağan ÖZMEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avukat Efe
Kasko Sigortası Genel Şartları A.5.10'DA sürücünün kimliğinin tespit edilmesini engellemek amacıyla olay yerini terk etmesi zararın teminat kapsamı dışında kalması sebebi olarak belirtilmiş. Ancak yine aynı madde de ''zorunlu haller hariç'' ibaresi kullanılmış. Bu zorunlu hallere örnek olarak sağlık kuruluşuna gitme, can güvenliği vb. denilmiş. Dolayısıyla tahdidi bir sayım yok ve bu zorunlu hal kapsamı bu sayılan hallerle sınırlı değil.
Benim sorum ise şu:
Madde de geçen zorunlu hal kapsamına başka ne tür durumlar girebilir? Özellikle özel hayata ilişkin sırların ifşa edilmemesi için olay yerini terk etme bu zorunlu hal kapsamında değerlendirilebilir mi? Örneğin eşini başka bir kadınla aldatan kocanın kazayı sevgilisiyle birlikte yapması halinde sevgilisini saklamak için olay yerinden gitmesi, ticari ilişkilerinin ortaya çıkmasını istemeyen kişinin yanındaki şahısla görülmemek için olay yerinden gitmesi yada aralarında husumet olan ailelerin çocuklarının birlikte görülmemek için olay yerini terk etmesi gibi.

Merhaba,

Zorunlu hallerin tanımına
Alıntı:
"eşini başka bir kadınla aldatan kocanın kazayı sevgilisiyle birlikte yapması halinde sevgilisini saklamak için olay yerinden gitmesi, ticari ilişkilerinin ortaya çıkmasını istemeyen kişinin yanındaki şahısla görülmemek için olay yerinden gitmesi yada aralarında husumet olan ailelerin çocuklarının birlikte görülmemek için olay yerini terk etmesi"
girer mi?

Bu örneklerin ortak özelliği subjektif olmaları ve ispatlarının güç olması.

Genel şartlardaki verilen örnekler daha objektif özellikte örnekler. Bu nedenle sigorta şirketlerinin talebinizi olumlu değerlendireceğini sanmıyorum.

Yine de mahkemede hakimi ikna etme şansınızı deneyebilirsiniz.