Mesajı Okuyun
Old 11-07-2017, 11:15   #6
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Meslektaşlarıma öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunarım..

Maruz kaldığınız olay özelinde verilen takipsizlik kararlarını göz önünde bulundurunca, dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık gibi suçlara ait eylemlerin gerçekleştiği kameralarla sabit iken cumhuriyet savcılarınca verilen "kovuşturmaya yer olmadığına dair" kararların -amiyane tabirle ifade edeceğim ama- haddi hesabı yok maalesef.

Takipsizlik kararlarına itirazlarımda genellikle cumhuriyet savcılarının empati yapmaları gerektiğinden bahsederim. Örneğin bir müvekkilin çantasından ustalıkla ve perdeleme yöntemiyle cep telefonunun çalınmasının ardından (çalanlar kameralarda net bir şekilde görülüyor) yaptığımız şikayet ve ardından gelen "müştekinin soyut iddiaları dışında başkaca delil olmadığından kovuşturmaya yer olmadığına..." şeklindeki karara yaptığımız itirazda, "söz konusu kararı veren sayın savcının otomobili çalınsa ve hırsızlığı gerçekleştirenler kameralarla tespit edilmiş olsa, soyut iddia dışında delil yok denilerek verilecek takipsizlik kararı karşısında tepkiniz ne olur?" ifadelerini kullandık. İtirazımıza ilişkin karar henüz verilmedi, merakla bekliyoruz.

Somut deliller bulunmasına rağmen verilen takipsizlik kararlarıyla ilgili bir başlık açılsa çok sayıda meslektaşımın serzeniş içeren paylaşımlarda bulunacağını tahmin ediyorum..

Saygılarımla..