Mesajı Okuyun
Old 06-07-2017, 13:22   #3
Av.Oktay İ.

 
Varsayılan Teşekkür

Cevap arayışıma ses verdiğiniz için teşekkür ederim Sayın meslektaşım.
Süreç içerisinde icra müdürlüğünden, sıra cetveli hazırlanmasını istedim ve kabul edildi, amacım sıra cetveline şikayet yolu ile itirazda bulunmak. Benim dosyam uyarınca, borçlumun Vergi dairesinden K. D. V alacağınız üzerine iik 78 uyarınca haciz işlemi yapıldığında, vergi dairesince yazılan haciz müzekkeresi cevabından, tarih itibari ile, dosyamız borçlusu mükellefin 500.0000 TL K. D. V. iadesi talebi bulunmaktadır. dosya henüz inceleme aşamasındadır, muhasebeleştiğinden sonra öncelikle tarih itibariyle 200.000 TL temlik, sonra başka bir dosya uyarınca gönderilen 89/1 Haciz ihbarnamesi ne (600.000 TL'lik) sonra dosyamıza para artması durumunda ödeme yapılacağına ilişkin cevap verilmiştir.
Bu noktada iik 78 uyarınca muaccel ve doğacak alacaklara haczimiz varken, 89/1 e göre ödeme yapılabilir mi? Zira vergi dairesinin cevabi yazısına göre muaccel bir alacak olmadığı (muhasebeleştirilmesiğinden şeklindeki beyan) şeklinde yorumlanamaz mı? Bilindiği üzere 89/1 de ileride doğacak alacaklar üzerine haciz şerhi konulamaz.
Ben bu fikir doğrultusunda sıra cetveli ne itiraz edip, mahkemenin kararını bekleyeceğim. Sizin fikriniz nedir ya da benzer bir itiraza ilişkin bir içtihat, emsal karar biliyormusunuz acaba?