Mesajı Okuyun
Old 05-07-2017, 12:08   #1
av. zafer işlek

 
Varsayılan Sms ile avukat unvan ve isminin kullanılarak dolandırıcılık yapılması

Son dönemde dolandırıcılar, İstanbul Barosu’na bağlı avukatların unvan ve isimlerini kullanarak vatandaşlara sahte SMS göndererek, binlerce kişiyi dolandırmaktadır.
Son olayda bu sefer dolandırıcıların benim ismimi yani Av. Zafer İşlek isim ve ünvanını kullanıp, aşağıdaki mesajı gönderdiğini, internet üzerinden tarafıma ulaşan mağdur vatandaşların bilgi vermesi sonucu öğrendim.
Gönderilen mesajda;
Gönderici kısmında “ ÇAĞLAYAN ”
İçeriğinde “ YASAL TAKİP ; Ödenmemiş olan saglik sigorta borcunuzdan dolayi hakkinizda 3.750 TL’lik (ICRA) takip’i baslamistir. Gun icerisinde geri donus yapmaniz durumunda indirimlerden faydalanacaksiniz. Son odeme tarihi 10/07/2017 irtibat tel: 0545 256 8519 Av. ZAFER ISLEK ” yazmaktaydı.
Tarafıma bilgi verilmesinden sonra derhal belirtilen 0545 256 8519 ve başka bir mesajda irtibat olarak verilen 0538 633 2249 aradım.Telefona Çağlayan Hukuk Bürosu ve benim ismimi kullanarak cevap verdiler. Borcun içeriğini sorduğumda bana; “Set Frekans Ltd.Şti. isimli firmadan Sağlık Sigortası yaptırıldığını 2014 yılında ise bu kesintinin yapılamadığını bundan dolayı borcun doğduğunu” söyledi. Nasıl ödeme yapabileceğimi sorduğumda bana hesap numarası verebileceğini oraya ödemem gerektiğini söyledi. Hesap numarasını sorduğumda “ Yapı ve Kredi Bankası Mahmut .... isimli birisine ait iban no verdiler. Bu esnada Yapı ve Kredi Bankası’nda çalışan müdür arkadaşımı aradım durumu anlattım. Bana verilen hesap numarasını sorgulamasını rica ettim. Dolandırıcının hesabına gelen o kadar çok para varmış ki, paralar yattıktan hemen sonra Şb.den paraların sürekli çekildiğini söyledi. İstanbul C. Savcılığına 2017/97861 Soruşturma No ile şikayette bulundum. Müracaat Savcısı ile bankadan çeken kişiye suçüstü yapılması konusunda görüştüm. Basit dolandırıcılık suçu TCK 157/1 olduğunu söyledi. Aynı olay başka bir avukat meslektaşımızın başına gelmiş ve yapılan suç duyurusuna menfaat kaybı olmadığı için takipsizlik kararı verilmiş. İsim ve unvanın kullanılmasında suç değil mi? Burada başka ne gibi suçlar var? Takipsizlik kararı çıkmaması için illaki mağdurlara ulaşmam mı gerekir?Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.Saygılarımla.