Mesajı Okuyun
Old 22-05-2017, 15:45   #1
avccyilmaz

 
Önemli dava sırasında ölen müvekkil ve davaya devam etme koşulları!!

Merhaba sayın meslek büyüklerim,
Vesayet altındaki kısıtlı adına vasi tarafından tarafımıza verilen vekaletname uyarınca 3.kişiye karşı ehliyetsizlik nedeniyle tapu iptal ve tescil davası açtık. Gerekçesi şu şekilde idi: Kısıtlının oğlu, babasının bu durumundan istifade ile kısıtlıdan almış olduğu vekaletname ile kısıtlı adına kayıtlı bir taşınmazı 3.kişiye satmış ve parasını da kendisi almıştır. Kısıtlının vesayet altına alınmasını gerektirir şartlar içinde bulunduğu sırada (ehliyetsiz olduğu bir dönemde) vermiş olduğu vekaletname geçersiz olacağı için bu vekaletname ile yapılan satış işlemi de geçersizdir.
Ancak dava açıldıktan sonra dilekçeler teatisi aşamasında kısıtlı vefat etmiş olduğu için bizim vekalet görevimiz de sona ermiştir. Durumu Mahkemeye bildirmemiz ve kısıtlının mirasçılarına tebligat çıkartılmasına dair talebimiz üzerine Mahkemece mirasçılara tebligat çıkartılmıştır. Bu aşamada 4 tane olan mirasçılardan iki tanesi tarafımıza kendi adlarına davayı takip etmemiz için vekaletname vermişlerdir. Diğer iki mirasçının aradaki menfaat çatışması nedeniyle tarafımıza vekalet vermesi söz konusu değildir.
Sorum şu: Biz tarafımıza vekaletname veren kişiler adına bu kişilerin veraset ilamındaki payları için mevcut tapu iptal ve tescil davasına devam edebilir miyiz? Davaya bu şekilde devam edecek olursak, terekeye mümessil tayini zorunlu ve gerekli midir?
Bu konuda bilgisi olan meslektaşlarım yardımcı olabilir mi?