Mesajı Okuyun
Old 19-04-2017, 13:20   #3
para_doks

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Aslı Ecem Hacıahmetoğlu
İyi günler sayın meslektaşlarım ve üstadlarım. Benim sorum " taraflar arasındaki ticari alım satım ilişkisi nedeniyle müvekkilimiz mal teslim borcunu yerine getirmesine rağmen karşı taraf fatura bedellerinde gösterilen tutarları ödememiştir. Buna karşılık karşı taraf mal teslimi öncesinde faturaların eline geçtiğini ancak faturalar ve irsaliyelerde imzasının olmadığını bu nedenle faturaların geçersiz olduğunu ve malın teslim edilmediğini iddia etmiştir." Bu konu ile ilgili tecrübelerinizi ve varsa Yargıtay kararlarını paylaşabilir misiniz ? iyi çalışmalar dilerim.
Selamlar, aynı konuda malın teslim edildiği iddia edilen kişinin vekilliğini yaptık. (Menfi tespit davası açtık ve malların teslim edilmediğini, bu nedenle borçlu olunmadığının tespitini istedik..)

Mal teslim fişlerinde imza yoktu, davalının ticari defterinde kayıt vardı, davacının defterinde yoktu..Mallar teslim edilmedi, satış sözleşmesi var, fatura yeterli değil, teslim ispat edilmeli, imzasız teslim fişleri delil olamaz, sadece davalının ticari defterindeki kayıtlar yeterli olamaz dediysek de Mahkeme davayı reddetti. İstinaf incelemesinde de Mahkeme kararı doğru bulundu