Mesajı Okuyun
Old 19-04-2017, 13:14   #1
denipre

 
Olumlu Tüketici Mahkemesinden Verilen İhtiyati Haciz Kararı KESİN HACZE İŞTİRAK ETMEZ Mİ ?(ACİL)

Sayın Meslaktaşlarım
İnşaat sözleşmesi kaynaklı müteahhit tarafından dolandırılarak dairesi başkasına satılan müvekkilin alacağından dolayı Tüketici Mahkemesinden 2015 tarihinde ihtiyati haciz karar çıkardık ve tapuya şerh edildi.Halihazırda davada hala karar çıkmadığından ihtiyati haciz olarak haczimiz devam ediyor.
Daha sonra borçlu firmanın başka bir alacaklısı kesin haciz koydu ve daha sonrada vergi dairesi sair alacaklılar .
Ancak bu gün derece kararı ve sıra cetvelinde tarafımıza yer verilmediğini görünce adeta şok oldum.Zira icra Müdürlüğü'nün gerekçesi aynen şöyle:
ilk kesin hacizden önce ... tarihinde tüketici mahkemesi kararına istinaden ihtiyati haciz şerhi konulduğu , ancak dosyada posta masrafı bulunmadığından tapu cevap yazısı tebliğ edilmediği bu durumda İİK 264 deki 7 günlük süre başlamadığı ihtiyati haciz şerhinin devam ettiği bildirilmiştir.
İİK 268 e göre ihtiyaten haczedilen mallar ,ih.haciz kesin hacze dönüşmeden önce diğer bir alacaklı tarafından haczedilirse ,ih.haciz sahibi hacze 100.madde şartları dahilinde kendiliğinden muvakkaten iştirak eder demekle ,....100 maddeye göre ilk kesin haciz ilamsız takipse ,TAKİP TALEBİNDEN ÖNCE AÇILMIŞ BİR DAVA ÜZERİNE ALINAN İLAMIN hacze iştirak edebileceği belirtilmiştir diyerek SÖZ KONUSU İHTİYATİ HACİZ KARARA BAĞLANMAMIŞ OLUP 100 MADDE GEREĞİ HACZE İŞTİRAK EDEMEZ . kararı verilmiştir.

Bu halde : Dava açılış tarihimiz kesin haciz takip talebinden tam 3 ay önce
İH.HACİZ tarihimiz kesin hacizden 15 gün önce.

Kanatimizce tarafımızca şerh ettirilen ihtiyati haciz ,dosya hala karara bağlanmadığından ihtiyati haciz olarak varlığını devam ettiriyor ve ancak karar çıktıktan sonra kesin hacze dönüşecek .Yani İİK m264 hükümleri gereği kesin hacze dönüşmesi için zaten 7 günlük sürenin bir anlamı yok.
Bu halde tüketici mahkemesi tarafından verilen ihtiyati haciz kararını ,İHTİYATİ HACİZ KARARA BAĞLANMAMIŞ OLUP 100 MADDE GEREĞİ HACZE İŞTİRAK EDEMEZ demek sizce doğrumudur ?
Bu halde esas davanın görüldüğü mahkemeler tarafından verilen ihtiyati haciz kararlarının pratikte hiç bir faydası olmayacak .
Dolandırılan Müvekkilin tek umudu elinden kayıp giderse gerçekten çok üzüleceğim. Saygılar