Mesajı Okuyun
Old 19-04-2017, 12:46   #21
para_doks

 
Varsayılan

Merhaba, yeni hmk delillerin somutlaştırılması, verilen süreler ve süreler konusunda her hakimin farklı uygulama yapması maalesef karışıklıklara yol açıyor.

Uygulamada tensip zaptı ile kesin süre veriliyor ve daha sonra ön inceleme aşamasında bir kez daha delillere ilişkin açıklama için kesin süre veriliyor..

Davalısı olduğum iki dosyada da tanık listesi konusunda sorun yaşıyorum maalesef..

İlk dosyada cevap dilekçemizde tanık delili yer alıyor, ön inceleme duruşmasında somutlaştırma amacı ile verilen kesin sürede de delil listesinde tanık delili yer alıyor. İsim ve adresleri yer almamakla birlikte ne amaçla dinletileceği belirtiliyor. Gelgelelim herhangi bir şekilde tanık listesi verilmesi veya tanık hakkında herhangi bir kesin süre verilmedi. Tahkikat aşamasında davacı tanıklarına davetiye çıkarılmasına karar verdi, ancak bizimle ilgili bir karar vermedi. Duruşma sonrasında tanık isim ve adreslerini bildirir dilekçe verdik ve davetiye çıkarılmasını istedik. Hakim duruşmada değerlendireceğini söyledi. Pek umudum yok..

İkincisinde ise cevap dilekçemizde tanık deliline dayanmadık. Daha sonra davacı yanın bildirdiği bir tanığın dinlenmesi yönünde ara karar kurulunca cevap dilekçemizi ıslah ettik. Hakim, tanık listesinin dilekçeler aşamasından sonra sunulduğu ve ıslah yolu ile tanık listesi verilemeyeceği gerekçesiyle talebimizi reddetti. İçtihatları içeren 'ki en son İBBGK nun ıslah ve yapılma zamanı ile ilgili 2016 yılı kararı da yer alıyor' dilekçe ile itiraz ettik, ara karardan dönülmesini ve tanıkların dinlenmesini talep ettik. Bundan da pek umudum yok. Daha da umutsuz olduğum nokta ise istinaf uygulaması nedeniyle olası aleyhe karar durumunda incelemenin gereği gibi yapılmayacağı yönünde duyduğum endişe..