Mesajı Okuyun
Old 03-04-2017, 22:24   #1
imsel

 
Varsayılan 4320 Sayılı Kanun Uyarınca Verilen Koruma Kararına İtiraz

Öncelikle teşekkür ederim ilgilenenlere.
Uzaklaştırma kararını önce alan kadın eşle erkek eş gece ortak konutta kalıyor.Kadın gece polis çağırıyor polise uzaklaştırma kararını veriyor.Adamın uzaklaştırmadan haberi yok.Kadın şiddet ve hakarete maruz kaldığını beyan ediyor.Polis erkeğin ifadesini sabah 06.16 da alıyor.Daha sonra aynı polisler koruma ve uzaklaştırma kararını 06.36 da erkeğe tebliğ ediyorlar.Kararda uzaklaştırma kararının 30 gün süre ile alındığı ve aile mahkemesine 2 hafta içinde itiraz edilebileceği yazılıyor.
Tebliğ saat 06.36 yapılıyor.Daha sonra da 08.31 de koruma kararına aykırılıktan erkeğin tekrar ifadesini alıyorlar.Diğer yandan bir gün önce aynı dilekçeyle boşanma davası açmışlar.Bir yıl dolmamasına rağmen bir de protokol eklemişler.Şahitlerle boşanmayı düşünmüşler şiddetli geçimsizliklten.Bayan Suriyeli.Çocuk yok.Adam koruma kararına uymamaktan hapis gelebileceğinden endişeli.
İtiraz edeceğiz, sonuç çıkartabilir miyiz tebligat yapılamadan koruma kararının habersiz ihlal edildiğinden bahisle?
Polis tarafından alınmış karar.Bu durumda da aile mahkemesine mi itiraz yapılmalıdır? Öyle ise nöbetçi mahkemeye mi olacak hitap?saygılar.