Mesajı Okuyun
Old 27-03-2017, 15:30   #1
advocatedear

 
Çözüm Avukatın Talep Üzerine İstifası, Sorumluluk

Kıymetli hukukçular,

Bir müvekkil ile problem yaşıyoruz, aklıma takılan birkaç husus var sizlerin değerli bilgi ve tecrübelerini merak ediyorum.

Müvekkil ile bir avukatlık sözleşmesi imzalanıp bir asliye ceza mahkemesi dosyasında savunma görevi üstlenmiştim 2015 senesinde, kendisi 17.10.2015 tarihinde bana gelerek köylüsü bir avukatla anlaştığını, buna binaen dosyadan istifa etmemi talep etmiş, ardından ben de kendisinden "..... görülen ve sanık olarak yargılandığım dosyaya ilişkin olarak avukatımın dosyadan istifa etmesini ve dosya üzerinden bundan böyle hiçbir işlem yapılmamasını talep ederim" içerikli bir metin alarak dosyasından istifa etmiş idim. İşbu metnin tarihi de 17.10.2015 olup altında ıslak imzası adı soyadı v.s. vardır. Buna binaen ben de 23.10.2015 tarihli duruşmasına katılmamıştım ve müvekkilin bahsettiği köylüsü avukat duruşmaya katılmıştı.

Bu görüşmeden yaklaşık bir sene sonra kendisi geldi ve bana ödediği meblağı talep etti tabii ki ben de sözleşmemize, kendisinin ayrılma talebine, hata-yanlış yapılmamasına binaen avukat değişikliğine dayanarak ücret ödemesi yapmamıştım, bundan kaynaklanan anlaşmazlık sebebiyle beni baromuzun disiplin kuruluna şikayet ettiğini bildirdi.

Anılan duruşmaya katılmamamın (duruşmada hiçbir hak kaybı olmamasına, duruşmaya yeni vekilinin girmesine rağmen) şahsım açısından bir kusur, suç yahut disiplin suçu oluşturma durumu sizce mevcut mudur? Teşekkürler,