Mesajı Okuyun
Old 25-03-2017, 14:38   #9
Av.Magisnus1977

 
Varsayılan

Bence Üniversitenin ayrı bir karar alması gerekirdi. Siz üniversiteden araştırın var mı böyle bir karar.

Yoksa bile sürenin başladığını kabul etmek doğru olur. Ancak istinaf kararının varlığı karşısında nasıl dava açacaksınız, hemen reddedilir. O nedenle ikili bir ayırıma geldiniz ve süreler kritik.

Bence siz bu hafta içinde istinafı temyize götürün, tabii önce hakimlerle bir konuşup kararlarının neden kesin olduğunu araştırın belki sözlü olarak daha net bir cevap verebilirler. Olmadı temyizi hemen açın ve y.d. kararı isteyin(İYUK md52),kısa sürede ilk incelemeyi yapmalarını da isteyin.

Bu arada istinaf kararının tebliğinden sonra 30 gün içinde AYM ye başvurulması gerekiyor. Ne kadar süreniz kaldı bilmiyorum ama AYM içinde dilekçenizi hazırlayın. Temyiz isteminiz istinaf kararının kesin olduğu noktasından reddedilirse (ki bu bir iki ay içinde belli olacak) AYM güme gider, süreaşımından.Bu süreyi kaçırmamak daha uygun olacak. Baktınız temyiz talebiniz incelemeye alındı AYM deki davayı çekebilirsiniz.

Son durum karşısında çift taraflı oynamanız daha akıllıca olur fikrindeyim. Bence sizin istinaf kararı temyize açık ama nasıl olduysa hangi kanuna dayanarak temyiz yolu kapatılmış bilmediğimizden çok riskli bir iş tek yola başvurmak.Onca yıllık çabanız heba olacak, yazık.