Mesajı Okuyun
Old 20-03-2017, 19:41   #1
keenlemyekün

 
Acil kira sözleşmesinin haksız feshi halinde uzaması

Selamlar. Benim sormak istediğim husus kira sözleşmesinin haksız feshi halinde 1 yıllık uzaması ile ilgili. Biz kiraya veren taraf olarak kiracı ile 2 yıllık bir sözleşme yaptık. Bu sözleşmede 2 yıllık kira süresini iskan alınması tarihinden itibaren başlamak üzere kararlaştırdık.

İskan 2015 ocak'ta alındı ve 2 yıllık kira süresi 2017 ocakta dolacak iken kiracı sözleşmenin süresinin bitmesine 8 ay kala kira sözleşmesini belirtilen usule uymayarak feshetmek istedi. Dava açıldı ve mahkeme feshin haksız olduğu kanaatine vardı ve kira sözleşmesini 1 yıl daha uzattı.

Benim sormak istediğim ilk soru, uzamadan önceki kira sözleşmesinde biz kiracı ile kira bedelinin 2 yıllık peşin ödenmesini kararlaştırmıştık. Şimdi ise 1 yıllık uzayan kira sözleşmesinin bedelini yine toplu halde isteyebilir miyiz? Yoksa artık aydan aya mı ödeme yapılacak?

ikinci sorum ise, kiracıya karşı bir takip yaptığımızı düşündüğümüzde, elimizde feshin haksız yapıldığına ilişkin ilam da olduğunu göz önüne alırsak kiracıya karşı itirazın kaldırılması davası açabilir miyiz? yoksa itirazın iptali mi açılmalı?