Mesajı Okuyun
Old 12-03-2017, 22:07   #1
BERKAN AYDOĞAN

 
Varsayılan İpoteğin Fekki Davası

Sevgili meslektaşlarım;
Ayırdığınız vakit için şimdiden çok teşekkür ediyorum ve soruma geçiyorum.
OLAY: Müvekkilin annesi bir daire sahibidir ve müvekkil ve bir ortağı işletme açacakları zaman ortağı olacak kişiye evi satmış olarak göstermiştir. Müvekkilin ortağı ise müvekkilin annesinden satın almış olarak gözükeceği daire üzerinden bankadan kredi çekmiştir. Çektiği kredi 55.000 TL BİREYSEL KREDİDİR. Daha sonra müvekkil üzerinde ipotek tesis edilen daireyi ipotekli hali ile ortağından alarak daireyi tekrar annesinin üzerine almıştır. Daire üzerine çekilen BİREYSEL KREDİ müvekkilin ortağı tarafından düzenli ödenerek bankaya olan borç bitirilmiştir. Ancak müvekkil tarafından ipotek o tarih için kaldırılmamıştır. Geçen hafta ise müvekkile, ORTAĞININ İş Bankası'na olan KREDİ KARTI borcundan ötürü KIYMET TAKDİRİ yapılacağına dair tebligat gelmiştir. ANAPARA ipoteği olarak açılmış bir takip söz konusudur. Sorularım şunlardır;

1- İpoteğin fekki davasını Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açarken evin borcunun ödendiğine dair belgeler ile başvuracağımdan İpotek miktarını ve alacaklının yapmış olduğu sair masraflarını DEPO ETMEM gerekir mi?

2- Kıymet Takdirine itiraz davası açmam gerekir mi?

NOT:Tebligatı müvekkilin annesi tebliğ almamıştır ve icra dairesinden takip konusunun ne olduğu tarafımızdan öğrenilmiş olup muhtarlıkta da kat maliki olan müvekkilin annesine ait herhangi bir tebligat bulunmamaktadır.

NOT: Açılan takibin ANAPARA İPOTEĞİ olarak açılmış olmasını, çekilmiş kredinin BİREYSEL KREDİ olmasını ve tapunun müvekkilin annesinin tarafından mevcut ipotek ile önceki tarihlerde alınmasını ve tapu üzerindeki ipoteğin nedeni olan bireysel kredi borcunun ödenmiş olmasını bizim açımızdan avantaj olarak görüyorum. Bu kanaatim doğru mu? Dava, davanın ilerleyişi ve davanın akıbeti konusunda bilgilendirme yaparsanız sevinirim.


Yukarıda bahsi geçen konuda yetkin, tecrübeli meslektaşlarımın yardımını bekliyorum. Teşekkür ediyorum.