Mesajı Okuyun
Old 01-03-2017, 14:32   #2
Admin

 
Varsayılan

Abonelik kiracı adınaysa Elektrik İdaresi, Su İdaresi, Doğalgaz İdaresi vs. kurumlara başvurup onlara sunulan kira sözleşmesinin bir örneğini isteyebilirsiniz, çünkü abonelik sözleşmeleri için bu kurumlar kira sözleşmesi istiyor.

Abonelik kiracı adına değilse yine onlara başvurup malik olarak elektrik, su, doğalgazın kesilmesini ve içeride kim oturuyorsa onun sözleşme yapmaya zorlanmasını talep edebilirsiniz. Bu kurumlar içeride oturan kişinin kendi adına sözleşme yapması konusunda hassas davranıyor ve sözleşmesi yoksa, aboneliğini kapatıp sözleşme yapmaya zorluyor. Bu şekilde de kira sözleşmesini sunmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca içinde oturanın kira adı altında yazılı (mesela banka kanalıyla) bir ödemesi varsa, esasen kiracı olduğu ve kira miktarı tartışma konusu olmaktan çıkmış demektir, bu nedenle sözleşme olmasa bile ödenmeyen kira için de işlem yapabilirsiniz. Ancak sözleşmenin elde edilmeye çalışılması her zaman yararlı çünkü başlangıç tarihi açısından bu her zaman size lazım olacak.

Forumda bu konuyla ilgili oldukça fazla tartışma var aslında, bunları da inceleyebilirsiniz. (Örneğin http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=8155 )