Mesajı Okuyun
Old 27-02-2017, 16:01   #1
av.k.d

 
Varsayılan Asli müdahale davası mı yeni dava açıp birleştirme mi ?

Merhabalar,

Müvekkil şirket adına davalı bankaya borçlu olmadığının tespiti için menfi tespit davası açtık,tedbiren icra takibinin durdurulmasına ilişkin karar aldık.

Daha sonra ortaya çıkan bilgiler ile müvekkil şirkete karşı düzenlenen kredi evraklarında müvekkil şirketin yetkilisinin şahsi kefilliği olduğu ortaya çıkmıştır.Hem şirket hem de şirket yetkilisi müvekkilimizdir.

Ortaya çıkan bu durumda müvekkil şirket yetkilisi şahıs adına ilk açılan davaya karşı Asli müdahale davası açmak mı yoksa müvekkil şirket yetkilisi şahıs adına yeni dava açıp ilk açılan dava ile birleştirme talep edilmesi mi daha uygun olacaktır.

Asli müdahale davası açmış olduğumuzu düşündüğümüzde ilk davadaki davacı ve davalı her ikisini de davalı olarak göstermek zorunda olacağız.Bu durumda zihnimi karıştıran asli müdahale davasında davacı olarak müvekkil şahısın vekili olacağız aynı zamanda davalı olacak şirketin vekili olacağız.

Bu durum biraz karışık olacak kanaati ile sorumu yineleyerek belirtmiş olduğumuz konu kapsamında asli müdahale davası mı açılmalı yoksa yeni dava açıp birleştirme mi talep edilmeli?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...