Mesajı Okuyun
Old 24-02-2017, 14:05   #3
Av. Gökhan Özs.

 
Varsayılan

Evet, öncelikle hatırlattığınız ve cevabınız için teşekkürler.

Taşınmazların iade edileceğine dair yazılı sözleşme bulunmamakta. Kredi ödemelerinin de (A) tarafından yapılıyor olmasına güveniyoruz bu hususta. Sorumu şu şekilde düzeltmem gerekiyor sanırım;

Banka dekontları ve ödemeleri, gayrimenkulün değerinin çok düşüğü bir fiyattan satılması gibi hususlar inançlı işlemde ispat için delil kabul edilir mi yoksa sadece sözleşme bulunması mı gerekmektedir?

HGK ve 2012 öncesi 14. HD. si inanç sözleşmesinden doğan davalarda yemin delili gibi yazılı olmayan delillere de dayanılabileceğini kabul etmesine karşın, 1. HD. bu gibi davalarda yemin deliline başvurulamayacağını , iddianın yazılı delille kanıtlanması gerektiğini benimsemekte. 2012 sonrası 14 HD. ise tamamen imzalı evrak istiyor.
YARGITAY 14.HUKUK DAİRESİ
Esas No: 2011/15421 Karar No: 2012/512
Karar Tarihi: 19.01.2012
ÖZET: İnanç sözleşmesi, yazılı delille kanıtlanabilir. Bu yazılı delil, tarafların getirecekleri ve onların imzalarını taşıyan bir belge olmalıdır. Yazılı delil bulunmasa da, yanlar arasındaki uyuşmazlığın tümünü kanıtlamaya yeterli sayılmamakla beraber bunun vukuuna delalet edecek karşı tarafın elinden çıkmış (inanılan tarafından el ile yazılmış fakat imzalanmamış olan bir senet veya mektup, daktilo veya bilgisayarla yazılmış olmakla birlikte inanılanın parafını taşıyan belge, usulüne uygun onanmamış parmak izli veya mühürlü senetler gibi) yazılı delil başlangıcı niteliğinde bir belge varsa inanç sözleşmesi <tanık> dahil her türlü delille ispat edilebilir.