Mesajı Okuyun
Old 18-02-2017, 15:19   #7
Av.Vahit Çevik

 
Varsayılan

Merhaba arkadaşlar,
kararların kesinleşme tarihi ile ilgili bir sorum var; ancak, HMK ile HUMK arasında, olağan ve olağanüstü kanun yolları farklı olduğundan ve henüz HMK ile ilgili içtihat oluşmadığından, HUMK ile ilişkilendirerek soruyorum ve mümkünse kendi yorumlarınızdan ziyade Yargıtay kararı istiyorum.
1. Temyize açık bir karar temyiz edilmezse, kesinleşme tarihi nedir? (Karar tarihi mi, tebliğ tarihi mi, temyiz süresinin bittiği tarih mi?)
2. Temyize açık, karar düzeltme yolu kapalı bir karar, temyiz edilip onandığında kesinleşme tarihi nedir? (Onama tarihi mi, onamanın tebliğ tarihi mi?)
3. Temyize açık, karar düzeltme yolu kapalı bir karar, temyiz edilip onandığı halde, karar düzeltme yoluna gidilir ve doğal olarak, karar düzeltme talebi usülden reddedilirse, kesinleşme tarihi nedir? (Onama tarihi mi, onamanın tebliğ tarihi mi, karar düzeltmenin red tarihi mi, karar düzeltmenin reddinin tebliğ tarihi mi?)
4. Temyiz ve karar düzeltme yolu açık bir karar, temyiz edilip onandığında ve süresi içinde karar düzeltme yoluna gidilmediğinde,kesinleşme tarihi nedir? (Onama tarihi mi, onamanın tebliğ tarihi mi, karar düzeltme süresinin bittiği tarih mi?)
5. Temyiz ve karar düzeltme yolu açık bir karar, temyiz edilip onandıktan sonra, süresi içinde karar düzeltme yoluna gidilir ve karar düzeltme talebi esastan reddedilirse kesinleşme tarihi nedir? (Karar düzeltmenin reddi tarihi mi, bunun tebliğ tarihi mi?)