Mesajı Okuyun
Old 19-12-2016, 12:53   #1
Mehmet Çakır

 
Varsayılan Site yönetimine açılacak tazminat davasında görevli mahkeme

Merhabalar

Aslen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 mezunuyum. Ancak mesleği icra etmek nasip olmadı maalesef. Kiracı olarak ikamet ettiğim sitede motosikletimin iki kez çalınması üzerine bir dava açıp kendim takip etmek istedim ama bazı sorunlarla karşılaştım. Bununla ilgili site kurallarını ihlal etmeyeceğimi de düşünerek (ve umarak) birkaç şey danışmak istiyorum sizlere.

Maddi ve manevi tazminat davasını Asliye Hukuk Mahkemesinde Boğaziçi Yönetim AŞ aleyhine açtım. Davacı vekili iki itirazda bulunmuş:

1) Tazminat talepli davalar söz konusu olduğunda kat malikleri site yönetimine karşı tüketici kabul edilmektedir ve dolayısıyla dava Tüketici Mahkemelerinde ikame olmalıdır.
2) Boğaziçi Yönetim AŞ yönetici değil danışmandır, dolayısıyla pasif husumet ehliyeti yoktur.

Dava açmadan önce bir araştırma yapıp emsal karar buldum elbette ama şunları merak ediyorum:
a) İlk itiraz yerinde midir?
b) İkinci itirazına karşı temsilde hata hükümlerine dayanarak taraf değişikliği yapılmasını talep edip davanın devamını sağlayabilir miyim? Zira Boğaziçi Yönetim AŞ kendi sitesinde, oturduğum sitenin Boğaziçi Yönetim AŞ tarafından yönetildiği açıkça belirtilmekte ve benzeri şekilde aralarında sıkı bir ilişkinin olduğuna dair pek çok gösterge bulunmaktadır.

Teşekkür ederim.