Mesajı Okuyun
Old 15-12-2016, 16:16   #6
tiryakim

 
Olumlu Yargıtay Kararı - 10 Yıl - Zamanaşımı

Alıntı:
Yazan mk_akbas
İyi Günler Değerli Meslektaşlarım.
işe giriş çıkış tarihleri ;1987-1994 yılları olan bir işçinin kıdem tazminatı hakkı zamanaşımına uğramaz mı?

Teşekürler.


T.C. YARGITAY
9.Hukuk Dairesi
Esas: 1995/35212
Karar: 1996/7921
Karar Tarihi: 10.04.1996


İŞÇİ ALACAKLARI DAVASI - İHBAR TAZMİNATININ ÜCRET OLMAYIP BİR TÜR TAZMİNAT OLMASI - DAVANIN ON YILLIK ZAMANAŞIMINA TABİ OLMASI

ÖZET: İhbar tazminatı dairemizin yerleşik uygulamasına göre ücret olmayıp tazminat isteğinde bulunmaktadır. BK.nunda hususi bir hüküm bulunmayan bütün davalar, anılan kanunun 125. maddesi uyarınca on yıllık zamanaşımına tabidir. İş sözleşmesinin haksız bozulması sebebiyle açılan bu davanın da, on yıllık zaman aşımına tabi olduğu kabul edilerek işin esasının incelenmesi gerekir.

(1475 S. K. m. 13)

Dava: Davacı ihbar ve kıdem tazminatının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.

Yerel mahkeme isteği kısmen hüküm altına almıştır.

Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:

Karar: 1- Davalı taraf temyiz isteminde bulunmuş ise de daha sonra verilen dilekçe ile bu istekten vazgeçmiş olduğundan temyiz dilekçesinin vazgeçme nedeniyle reddine,

2- Davacının temyizine gelince;

a. Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.

b. İhbar tazminatı dairemizin yerleşik uygulamasına göre ücret olmayıp tazminat isteğinde bulunmaktadır. BK.nunda hususi bir hüküm bulunmayan bütün davalar, anılan kanunun 125. maddesi uyarınca on yıllık zamanaşımına tabidir. İş sözleşmesinin haksız bozulması sebebiyle açılan bu davanın da, on yıllık zaman aşımına tabi olduğu kabul edilerek işin esasının incelenmesi gerekirken ücret gibi değerlendirilerek beş yıllık zamanaşımına uğradığından bahisle reddine karar verilmiş olması hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.

Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, 10.04.1996 gününde oybirliği ile karar verildi.