Mesajı Okuyun
Old 03-12-2016, 17:52   #1
byetmez

 
Varsayılan belediye sınırları içinde Tarla vasıflı taşınmaz

Elimdeki işlemler itibariyle karışık dosyayı kısa özetlemek istiyorum.
2001 yılında belediye sınırları içinde ancak plansız olan tarla vasıflı taşınmaz üzerinde bina yapılması için belediyeye başvuruluyor. belediye meclis kararı ile bu taşınmaz üzerinde "%30 taban alanı katsayısı 5m-3m çekme mesafesi ve 3 kat için yapı izni verilmiştir" şeklinde yapı izni veriliyor.bu izne istinaden yapı sahibi projesini hazırlıyor ve 2001 yılında yapı ruhsatı veriliyor ve 2002 yılında zemin kat için yapı kullanma izni veriliyor.
2009 yılında da kalan 2 kat için yapı kullanma izni veriliyor. yapı kullanma izninin verilmesinden 1 gün sonra yapı sahibi yeni bir mimari proje sunuyor ancak bu yeni mimari proje belediyede onaysız. tapuda aynı mimari proje onaylı ve belediyenin vermiş olduğu yapı kullanma izni de olduğu için 2009 yılında tapuda kat mülkiyeti tesis ediliyor.
bugün itibariyle ise şikayet sonucu, belediye binanın, yapı ruhsatı eki olan onaylı projesine aykırı olduğundan yıkım kararı alıyor. bina sahibi d. iş kararı aldırıp bilirkişi kararı ile binasının belediyede onaysız olup da tapuda onaylı olan projesine uygun olduğuna dair karar alıyor.

değerli yorumlarınız, emsal kararlarınız ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla