Mesajı Okuyun
Old 29-11-2016, 12:58   #6
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan justiz
İİK m 111 icra memuru huzurunda yapılacak taahhüdü düzenliyor ve bu taahhüde dayanarak icra işlemlerinin durmasını borçlunun kafi miktar malının haczedilmesi şartına ve ilk taksidi yatırması şartına bağlıyor. Yani hacze engel yok.
Ancak ;
Ben Bir ödeme Planı protokolü yapıp bunu icra dosyasına koymayı düşünüyorum.
Bu durumda İİK m 111 1. fıkra ödeme taahhüdü değil , maddenin 3. fıkrası bağlamında bir taksitlendirme sözleşmesi yapmak istiyorum.
Sözkonusu taksitlendirme sözleşmesi ile ödeme taahhüdü almanın arasında alacaklıyı koruma açısından ne fark olur ? Taahhüdü ihlal suçu ?

İİK 111. maddeyi iki ayrı başlıkta değerlendirmek gerekir. Birinci ve ikinci fıkralar, hacizden sonra ve satıştan önce alacaklının muvafakati aranmaksızın borçlunun taksit talebinde bulunması ve şartlarını hükme bağlarken üçüncü ve dördüncü fıkralar iki tarafın anlaşarak borcu taksitlendirmesini hükme bağlıyor.

Buna göre, alacaklı ve borçlu borcun taksitler halinde ödenmesine karar verecek olurlarsa icra dairesine gelerek bir sözleşme imzalayacaklar ve bu sözleşmeye borçlu tarafından uyulduğu müddet zarfında icra muameleleri ve süreler devam edebilecek.