Mesajı Okuyun
Old 23-11-2016, 08:58   #1
imsel

 
Önemli TOKİ konutunun satış vaadi ile satılması ve 3.şahısca işgali

Müvekkil TOKİden 2008 de konut satın alıyor taksitleri sürüyor.Bu arada 2009 yılında önce noter aracılığıyla satış vaadi sözleşmesiyle 3.şahsa satış vaadi var ve 10 bin tl almış. .Öğrendiğimize göre TOKİ konutları taksitler bitinceye kadar,Hatta tapunun devrinden itibaren 5 yıl geçinceye kadar TOKİye ait olduğundan belediyeye ait borçlar müvekkilin üzerine tahakkuk ediyor.5-6 bin tl borç oluşmuş.Satış vaadi yapılan, o süreden beri evde oturmakta hatta şimdi oğlunu oturtmuş daireye. Taksitler müvekkilce ödeniyor.Oturan kişi bu masrafları da ödemeye yanaşmıyor.Diğer giderler de dolayısıyla müvekkil üzerinde kalıyor.Dairede oturan bunları ödemeye de yanaşmıyor, evden de çıkmıyor.Çıkması için 15 bin TL teklif etmiş kabul etmemiş.
3.şahsı evden çıkarmaya çalışacağız.Kira ilişkisi yok şu anda.Hem kendisine hem de oğluna İhtar çekip 1 ay içinde boşaltmasını istedim.Süre kasımın 26'sında doluyor.Şimdi ikisine ayrı yol izlemeliyim diye düşünüyorum.

1-Oğulu kiracı gibi (ya da babayı)düşünüp ilamsız icra yoluyla tahliye edebilir miyim?2'sinden biri kiracı kabul edilebilir mi?
2-Müdahalenin meni davası açsak kime yöneltilmeli ikisine demi yoksa sadece oğula mı?Dava sırasında baba eve geri taşınırsa ne yapılabilir?

saygısızlık addetmezseniz çok kararsız kaldığımdan acil yardım almam lazım.
saygılar.