Mesajı Okuyun
Old 09-11-2016, 10:48   #2
Av.Selim Balku

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Şevval
Eşin veya anne babanın dosyasına ücretsiz bakılabildiğini bu durumun baroya bildirilmesi gerektiğini biliyorum.bir mali müşevire sordum yine de kdv ödeneceğini söyledi.

Bildiğiniz üzere Avuaktlık Kanunu 164 gereği "Avukatlık asgari ücret tarifesi altında vekalet ücreti kararlaştırılamaz. Ücretsiz dava alınması halinde, durum baro yönetim kuruluna bildirilir"

Kural ücretli olması istisna da akrabalık ilişkilerinden ötürü ücretin alınmaması. İstisna-kural yeri değiştiğinde sorun çıkabileceğini düşünüyorum.

Bunun dışında, eş - kayınvalide -baba gerçek kişidir; onlara ait şirket tüzel kişidir. Bu gibi durumlarda daha da dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Misal olarak eşe ait mobilya satış şirketi var, bu şirketin müşterilerinden olan alacaklarına karşı icra takipleri yapmakla, o mobilya mağazasının mülk sahibi ile olan kira davasına bakmak farklı hususlar olduğunu söylemek gerekir.

TBB tarafından verilen bir disiplin kararında "vergisel anlamda sorun çıkmaması için baroya bildirilse dahi bir miktar makbuz kesilmesinin tavsiye edildiği öğretilerin de olduğunu" okumuştum.

Kolay Gelsin...