Mesajı Okuyun
Old 05-09-2016, 15:27   #1
Av Mert Alkan

 
Soru İşyerinden Çıkan Kiracıya Ödenmeyen Kira ve Bakım Masrafından Dolayı İcra Takibi

Sayın meslektaşlarım, müvekkil sahibi olduğu işyerini kiralıyor ve birkaç yıl sonra kirasını düzensiz ödeyen kiracıdan çıkmasını istiyor herhangi bir hukuki yola başvurulmadan kiracı işyerini boşaltıyor.

Kiracı, son bir aylık kira bedelini ödemiyor ve sözleşmede "kiracı işyerini boşaltırken işyerini boyatır" hükmüne rağmen boyatmıyor müvekkil kiralayan da boyayı kendi yaptırıp ücretini istese de ücretini de alamıyor.

İlamsız icra takibi başlatarak kiracıdan ücretleri tahsil edeceğiz ancak birkaç soru kafamı kurcalıyor.

Kiracı ile müvekkil 2011 yılında sözleşme yapıyorlar, aynı tarihte kiracı müvekkile teminat bonosu veriyor. Her yıl ihtar olmadıkça yenileceğini yazıyorlar ancak fiyat artışına dair herhangi bir hüküm yok. Hüküm olmamasına rağmen her sene belirli bir ücret artışı olmuş. Son ücret üzerinden takip başlatmam durumunda ispatı daha önceki ödemelerindeki dekontlardan yapabilir miyim?

Bir diğer sorun kiracının işyerinden çıktığına dair herhangi bir belge yok. İcraya itiraz edip "ben son ödediğim ay çıktım" dese burada nasıl bir yol izleyebilirim.

Son olarak boya badana masrafları için de müvekkilin elinde fatura yok ancak şirketinin gider pusulasında yazmış. Gider pusulası ispat için yeterli midir?

Teşekkürler.