Mesajı Okuyun
Old 25-08-2016, 08:23   #2
dogukansavas

 
Varsayılan

Merhaba;


KMK'nın 17. maddesinin 3. fıkrası şu şekildedir:


"Kat irtifakı kurulmuş gayrimenkullerde yapı fiilen tamamlanmış ve bağımsız bölümlerin üçte ikisi fiilen kullanılmaya başlanmışsa, kat mülkiyetine geçilmemiş olsa dahi anagayrimenkulün yönetiminde kat mülkiyeti hükümleri uygulanır."


Bahsettiğiniz site toplu yapı statüsünde ise KMK'nın 73. maddesindeki düzenlemeyi dikkate almanızda fayda vardır:


"Yönetim plânında toplu yapı temsilciler kurulu oluşuncaya kadar, bu kurulun görevlerini üstlenmek, yetkilerini kullanmak ve kurulun oluşması için gerekli girişim ve çağrılarda bulunmak üzere, bir geçici yönetim kurulması öngörülebilir. Bu takdirde yönetim plânında geçici yönetimin nasıl oluşacağına ve ne zamana kadar devam edeceğine ilişkin hükümlere yer verilir. Geçici yönetim en geç toplu yapının bitimini izleyen bir yıl sonrasına kadar devam edebilir. Bu süre, her halde toplu yapı kapsamındaki ilk yapı ruhsatının alınmasından itibaren on yıl geçmekle sona erer."


Yönetim planındaki geçici yönetim maddesini, süresini dikkate alarak Sulh Hukuk Mahkemesi'nden mevcut yönetimin görevinin sona erdiğini, kat malikleri kurulunun toplanmadığını bu nedenle de yeni bir yönetici atanarak bu yöneticinin kat malikleri kurulunu toplantıya çağırmasını talep edebilirsiniz.