Mesajı Okuyun
Old 09-08-2016, 18:42   #4
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım,

Yine bazı konular eksik.

Şirkete para koyduğunu söylediğiniz 3.kişi, %51 hisseyi kimden almıştır? Muhtemelen şirket ortaklarından almıştır.

Bu hisselerin bedelini de devir aldığı hisseler nedeniyle ilgili ortağın banka hesabına ödemiş olmalıdır. Buraya kadar normal bir durum.

Bu bedel aslında devir aldığı hisseye karşılık ödenen tutardır. Hisse ortağın olduğuna göre, kural olarak bu para şirkete değil, payın devri karşılığı ortağa ödenmiştir.

Hisseyi devir alan kişi bedelleri ortaklara ödemesine rağmen, anlaşmalarına göre asıl amaç şirkete paranın aktarılmasıymış. Bu aktarımı da ortaklar zaten yapmış. (Bu aktarımın hukuki dayanağı Nasıl olmuş, belli değil. Borç mu vermiş görünüyorlar, sermaye artırımı var da taahhüt ettikleri kısmı mı ödemişler açıklama yapmadığınız için meçhul)

Böyle bir durumda, şirketten istifa eden ortağı özel bir sözleşme yükümlülüğü yoksa niye istifa ettin diye zorlayamazsınız. Şirkette eğer YK da görev yaparken ayrılıp, haksız rekabet yapmaya başlamışsa o ayrı konudur, rekabet yasağı çerçevesinde varsa zararınızı ispatlayıp, isteyebilirsiniz. (Bunu ispatlamak da hiç kolay değildir)

Kısaca anlatımınızda çok eksik bilgi var. Bu konuyu bilen bir meslektaşınızla birlikte işi üstlenmenizi öneririm. Bu şekilde hata yapabilirsiniz. Selamlar.