Mesajı Okuyun
Old 09-08-2016, 15:18   #3
avukat 77

 
Varsayılan

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Evet konuyla ilgili ifademin yetersizliği konunun bana iletildiği kadar size iletmem nedeniyle ve keza birazda benim şirketler hukuku konusundaki eksikliğimden ileri gelmiş olabilir.Tekrar konuyu sordum ve düzelterek yazıyorum.
Bir özel hastane var.Anonim şirket şeklinde işletiliyor.Şirketin ortaklarından biri hariç hepsi doktor ve aynı zamanda bu doktor ortaklar hastanede ücretli olarak çalışıyorlar.Hastane mali bakımdan kötü durumda iken doktor olmayan dışarıdan bir kişi hastaneye nakdi sermayesini koyup yanılmıyorsam %51 oranında ortak oluyor.Sonra hastanenin ticari ünvanı değiştirilmek isteniyor,hastaneye bazı makina alımları için bankadan kredi alınması gerekiyor vs. diye bu büyük hissedar ortak "sermaye taahhüt bedeli" olarak şirkete geri ödenmek üzere her ortağın banka hesabına para gönderiyor.Bu paraları tüm ortaklar sermaye taahhüt bedeli olarak şirketin hesabına geri yatırıyor.
Doktor ortaklardan biri diğerleri gibi parayı yatırıyor ve %10 hisse sahibi olarak görünüyor ancak iş kredi çekilmesi için ortak olarak imza atmaya gelince imzayı atmıyor ve üstüne bir de hastaneye istifa dilekçesi verip işten ayrılıyor.Aynı ilçedeki başka bir hastanede ücretli doktor olarak görev yapmaya başlıyor.

Şimdi bu doktorun %10 hissedar olarak gözüktüğü şirkete bu hissesini bedelsiz olarak ( çünkü ödemeyi şahsi hesabından şirket büyük hissedarı ve yönetim kurulu başkanı olan kişi yapmış aslında) devretmesi isteniyor ama gelip devretmiyor.
Bu halde ise bu ortağa diğer ortakların güveni kalmadığından onu ortaklıktan çıkarmak istiyorlar.Eğer çıkarılması mümkün değilse ne yapılabilir.? İzlenmesi gereken yol nedir?