Mesajı Okuyun
Old 02-08-2016, 12:11   #4
Avukat Hakan Eren

 
Varsayılan

a- icra müdürlüğü kanalı ile,
b- Avukatlık K. dayanarak

ilgili bankadan "ipoteğe konu borcun ödenip ödenmediğini, ödenmiş ise kaldırılması yönünde işlem yapılmasını" talep edin.

Benzer bir olayda bankaya yazılı olarak başvurmuş, mealen "evet ipoteği fek ettik ama fek yazısını vakti zamanında BORÇLUYA verdik... Bize ne borçlu bu yazıyı tapuya vermemişse?!? Size mi? Yok size bir yazı daha vermeyiz? ... Tapuya mı? Yok tapuya da bir daha yazı yazmayız! ... Aaaa size ne be? N'olmuş yani fek yazısını borçluya vermişssek? Yazıyı ister posta ile veririz ister borçluya veririz. Biz bankayız uygulamamız da budur, güle güle" şeklinde bir yanıt almıştık.

Bunu üzerine banka aleyhine "ipotek tesisine konu borcun ödenmiş olduğu ve bankanın bu miktar kadar alacaklı olmadığının tespiti" yönünde dava açtık.

Davadan 10 gün sonra banka, ipoteği "yeni" bir yazı ile fek ettirdi. Ama fekten önce beni arayıp "biz fek edelim siz de davadan feragat edin olur mu?" dediler

Mahkemeye dönüp, "davacının böyle bir davayı açmakta hukuki yararı yoktur, hem bakın ipoteği de fek ettik hehe heheee" dediler en şirin halleri ile. (tahmin edileceği üzere ipotek değeri ve dolayısıyla dava değeri oldukça yüksekti)

Mahkeme, (davadan sonraki fek sebebi ile) konusu kalmayan dava hakkında hüküm verilmesine yer olmadığına ve yargılama giderlerinin davalı bankaya yükletilmesine karar verdi, onandı kesinleşti.

O şubenin önünden ne zaman geçsem yetkililer hemen fırlar kapıya "Hakan bey, var mı istediğiniz bir yazı verelim hemen hehehe" diye