Mesajı Okuyun
Old 02-08-2016, 00:45   #2
metinnarin

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım;

İlgili KHK'ları uzun uzadıya incelemedim. Ancak çok sorunlu oldukları görünüyor. Bakabildiğim kadarıyla mülkiyet hakkı konusunda da inanılması güç uygulamalar getiriyor. Özellikle bedelsiz olarak tüm mal varlıklarının hazineye geçmesi hatta var olan borçların bu mal varlıklarından tahsil edilmesinin önüne geçen hükümlerin varlığı gözetildiğinde 3. kişilerin mağduriyetine dahi yol açıyor. KHK'yla tahsili olanaksız hale gelen alacak hakları kategorisi oluşturulmuş durumda.

Şimdiye kadar sahip olduğumuz bilgiler, kavramlar ve muhakeme etme araçları karşımıza çıkan bu şekildeki sorunların nasıl çözülebileceğine ilişkin bir cevap içermiyor.

Sizin ifade ettiğiniz durumlar açısından bir başlangıç yapmak adına görevine son verilen müvekkilleriniz var ise idari yargıda göreve son verme işlemlerine karşı dava açın derim. İdareler bu davada ne şekilde savunmada bulunacak ve mahkemeler kararını hangi gerekçelere dayandıracak bir görmek gerekir. Sonrası da kendiliğinden gelir gibi.

Bir sorun varsa çözün ancak uygun yöntem ve araçların kullanılması hukuk güvenliği açısından gereklidir. Bu yanıyla bakıldığında çözüm üretmek adına yürürlüğe konulan KHK'ların geleceğe dönük yeni sorunlara yol açacağını düşünmekteyim.