Mesajı Okuyun
Old 30-07-2016, 15:53   #1
Analiz

 
Varsayılan Araç Tamiri ve Sonrasında Kusurdan Kaynaklı Hasar Tazmini

Herkese selamlar. Bir konu hakkında daha önceden benzer bir konuda deneyimim olmadığından ve benzer bir konuya forumda rastlamadığımdan yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım. Şöyle ki ;

Müvekkil firmaya ait bir tır bayramdan önce arızalanıyor ve tır derhal en yakın tamirhaneye götürülüyor ve hasar gideriliyor. Kasko firması bedeli ödüyor. Buraya kadar bir sorun yok. Yaklaşık 2 hafta sonra tır ilk tamirden sonra ilk defa yükle dolduruluyor (16.07.2016)ve o esnada kantara girecekken dorse devriliyor. Tır hasarı onaran kişilere gösteriliyor. Piston ve şase de sorun olduğu söyleniyor. Ancak kendilerinin herhangi bir kusurlarının bulunmadığını söylüyorlar. Ancak müvekkil emin olmak için başka 2 firma çalışanlarına da gösteriyor arızayı ve onlarda bir önceki yapımdan kaynaklanan hatalardan dolayı bu olayın meydana geldiği görüşünü bildiriyorlar.

NOT: Tır şu an garajda beklemede, olayın üstüne hiç bir işlem yapılmadı.

Sorularım.

1-Bu olayda gizli ayıp olayı mevcutmudur. Bunlarda zamanaşımı süresi dolmuşmudur.
2-Nasıl bir yol izlemeliyim.İhtarmı çekmeliyim önceden bildirim için yoksa direk davamı açacağım?
3-Görevli mahkeme konusuda önemli neresi olacağı konusunda tereddütlerim var.
4-Ne tür zararların tazmini istenebilir. Sonuçta o tırlar günlük 1.000-1.500 tl kiralanan tırlar. ve bu arada hiç çalışmadı.
5-Bilirkişi tespiti yaptırın denmiş bazı konularda bunu nerden ve nasıl isteyeceğiz,süresi nedir daha önce benzer uygulama yapan anlatabilirse sevinirim.

Bir de benzer durumlar için bir kitap varsa önerirseniz sevinirim.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.