Mesajı Okuyun
Old 17-06-2016, 13:19   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Demir71
İş Mahkemesi'nde görülmekte olan bir davada bilirkişi raporunun tebliğinden itibaren iki haftalık süre geçmiş. Ancak rapora itiraz etmek istiyoruz. Islah yolu ile itiraz süresi dolmuş bilirkişi raporuna itiraz olunabilir mi?
Saygılarımla

Daha önce itiraz dilekçesi hiç sunulmamışsa, itiraz dilekçesinin ıslahla ilk kez sunulması mümkün olmaz kanaatindeyim. Zira ıslah mevcut olan bir usuli işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılır. İtiraz dilekçesi daha önce sunulmadığından, ıslah edilecek mevcut bir dilekçe de bahis konusu değildir.

Fakat beyanda bulunmanıza engel yoktur. Bildiğiniz üzere hakim de raporda çelişki veya hata görürse kendiliğinden ek rapor almak veya yeni heyetten rapor almak yetkisine sahiptir. Sizin beyanlarınızda rapordaki hata veya çelişkiler açıkça ortaya konulursa hakim kendiliğinden ek rapor isteyebilir ya da yeni heyet oluşturabilir. Dilekçenizde, HMK. 281/2 uyarınca, rapordaki eksiklik veya belirsizliğin tamamlanması veya açıklığa kavuşturulmasını sağlamak için ek rapor alınmasını isteyin derim. (HMK:281/2)