Mesajı Okuyun
Old 02-06-2016, 14:50   #3
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ozlm
dosyada borçlu gözüken kişi menfi tespit davasını kazanmış ise yapılan 89/1 in de eski hale getirilmesi gerekir. Bence de 89/1 gereği paraları göndermiş olan yerlere iade edilmelidir. siz de bu yerlere 89/1 gönderebilirsiniz buna bi engel yok

"Eski hale iade" demek, daha önce yapılan bütün işlemlerin iptal edilmesi demek değildir, sanırım.Bu nedenle yanıtınıza katılmıyorum. 89/1 yöntemiyle haciz konulan borçlunun 3. kişideki parası, borçluya ait bir paradır. İcra dosyasına girdikten sonra 3. şahısla hiç alakası kalmaz. Borçlunun açtığı menfi tespit davasında "ihtiyati tedbir" kararı verildiği belirtilmiş. Soru sahibi belki hataen böyle yazdı ya da mahkeme vermemesi gereken bir karar verdi.Mahkeme "icra veznesine yatan paranın alacaklıya ödenmemesine" karar vermelidir.

Bu karardan sonra icra müdürünün parayı 3. şahıslara gönderme yetkisi yoktur. Parayı borçluya ödeyecektir ya da soru sahibinin müvekkiline ödeyecektir. İcra müdürlüğü vermiş olduğu haciz kararından(89/1) resen dönemez. Kaldı ki, usul ekonomisi bakımından da önerdiğiniz yol çok dolambaçlıdır.