Mesajı Okuyun
Old 13-05-2016, 18:58   #1
Av.merveozcan

 
Varsayılan özel güvenlik görevlisinin rekabet etmeme şartı

Sayın Meslektaşlarım,

Müvekkilim bir şirkette 14 ay kadar özel güvenlik olarak çalışmış bulunmakta. Acil rahatsızlık geçirmiş ve ameliyat olmuş. Şirket,rapor süresi bitmeyen müvekkilimin, haberi olmadan, çıkışını yapmış. İyileşip döndüğünde ise işe girişini yapmış. Bu sefer ise kendisinin çalıştığı bölgeyi değiştireceklerini söylemişler. Aralarında uyuşmazlık çıkmış ve müvekkil sözleşmeyi feshetmiş.

Uzlaşamadıkları için alacaklarını dava yolu ile talep edeceğiz. Şirket iş sözleşmesinin ve müvekkilin dosyasında bulunan evrakların bir örneğini bize vermemekte direniyor.

İlk olarak; İŞ-KUR' a şikayette bulunduk ancak dosyasının örneğini almamızın başkaca yolu var mıdır ?

Ayrıca sözleşmeyi daha görmemiş olmakla birlikte, aynı şirkette çalışan şahıslardan biri sözleşmede rekabet etmeme ve cezai şart bulunduğunu söylüyor. Bununla birlikte şirket o şarttan tam olarak bahsetmese de bu yönde müvekkili tehdit ediyor. Çünkü müvekkil bu şarta uymamış durumda. Şöyleki, şirketten ayrılmış ancak bulunduğu sitede özel güvenlik olarak işe devam etmiş.

Müvekkilin mesleğinin özel güvenlik olması sebebi ile, ticari sırlara vakıf olması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu yönde Yargıtay kararları var diye biliyorum. Bu kararlar ışığında sözleşmedeki ilgili maddenin hükümsüzlüğünü talep edeceğim.

Fikirlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler..