Mesajı Okuyun
Old 29-04-2016, 13:45   #1
Covuc

 
Varsayılan İcre takibinde (birikmiş nafaka alacağı) mükerrer vekalet ücreti ?(nisbi/maktu?)

Sayın meslektaşlar, nafaka alacağı için tekibe geçilmiş 8 senelik bir dosyada bir süre ödeme yapılmış, daha sonra ödemeler kesilmiş. Ben dosyaya dahil olduğumda, biriken nafaka alacağı ve vekalet ücrti için ödeme emri gönderttim. Biriken tutar ödendi ancak vekalet ücreti güncel yargıtay kararının aksine maktu olarak hesaplanmış ve maktu olarak tahsil edildi. İşlemin düzeltilmesi ve nisbi hesap ile eksik tutarın tahsilini talep ettim. Talebim icra müdürlüğünce reddedildi. Şimdi sorularıma gelirsek;

1- Nafaka alacağına dair takiplerde birikmiş tutar maktu vekalet ücreti için belirlenen limitin üstündeyse vekalet ücreti nisbi olarak hesaplanmayacak mı ? (Bu sorumun cevabına dair başlıklar ve yargıtay kararı buldum ama sorunun cevabı ikinci sorum ile bağlantılı.)

2- Nafaka alacağına dair takiplerde, örneğin; takipten ve bazı tahsilatların ardından ödeme kesildi, borç birikti ve 5.000tl yi buldu ödeme emri gönderdik, bunun üzerine ödeme yapıldı, daha sonra ödeme yine kesildi, borç yine birikti, yine ödeme emri gönderildi...v.s. Her seferinde biriken tutar üzerinden vekalet ücreti talep etmemizin önünde bir engel var mı ?

Şimdiden ayırdığınız zaman için teşekkür ederim.