Mesajı Okuyun
Old 27-04-2016, 11:46   #1
mehmet bozkır

 
Varsayılan Mükerrerlik Nedeniyle Reddedilan Davada Vekalet Ücreti

Merhaba,
TCK'nın 226/1.maddesi uyarınca müstehcenlik suçu iddiasıyla açılan davanın ilk celsesinde mahkeme CMK'nın 223/7.maddesi uyarınca mükerrer açılan davanın reddine karar verdi.

Aynı suçlama nedeniyle müvekkil hakkında açılmış ve HAGB ile sonuçlanmış bir karar olmasına rağmen başlatılan soruşturmada ifade aşamasında Cumhuriyet Savcılığı'na her iki soruşturmanın konusunun aynı olduğunu,bu suç nedeniyle yargılama yapıldığını ve kesinleşmiş hüküm olduğunu ifade etmeme rağmen savcıyı bu konuda ikna edememiştim ancak neyse ki yargılama aşamasında bu beyanlarımız kabul gördü ve açılan dava reddedildi.

Bir ceza davasında ilk defa red kararı alıyorum,tanıdığım meslektaşlarıma da sordum ancak kimsenin konu hakkında ( ceza davasında red kararının istisnai olması sebebiyle ) fikri yok. Vekaletname sunarak SSÇ vekili olarak yer aldığım dosyada red kararı nedeniyle ilam vekalet ücretine hükmedilmesi gerekir mi, kısa kararda bu konuya ilişkin herhangi bir hüküm yok. " Yargılama giderlerinin devlet üzerinde bırakılmasına" diye bir hüküm var ama vekalet ücreti konusunda hükmedildiğine ya da hükmedilmesine yer olmadığına ilişkin bir ibare yok.Araştırdığım kararlarda buna ilişkin bir şey bulamadım, kanundaki düzenlemeler de hep beraatle ilgili.

Kararın temyiz yolu açık,temyiz süremiz tefhimle birlikte başladığından konuyu netleştirip gerekirse temyize gitmem gerekeceğinden böyle bir durum yaşayan ya da konu hakkında kanun maddesi,Yargıtay kararı bilen meslektaşların yardımlarını rica ediyorum.